ponedeljek, 11. junij 2018

Surfanje valov

No tale vikend pa sploh ni bil slab! Z enim tipčkom sva se preko Facebooka zmenila da greva jadrat in da mi pokaže kako se gre z Hobijem v surf. On živi na Gold Coastu, midva z Rudijem pa v Brisbanu. Tipček Matt mi reče da večkrat jadra v "surfu" - po domače povedano na plazi kjer so valovi za surferje. No tega se nikoli nisem sprobala in sem rekla ajde, napokamo Pinky na prikolico in gremo naši v Currumbin!

Prideva z Rudijem dol in najdeva celo flotilo Hobijev na plaži in osamljenega Matta ki potoži da mu je sopotnik pobegnil. Jaz odkrijem da sem krmilo za Pinky pozabila doma, tako da sva se z Mattom hitro zmenila da greva jadrat v dvoje na njegovi jadrnici. On ima manjkajočo palčko in jaz sem manjkajoči sopotnik.

Pinky je ostala na prikolici in smo namesto nje vpregli samo "Two Gun" - Hobie 16. Ker smo se vsega skupaj lotili kot totalni amaterji smo dvakrat dvignili jambor in ga morali spustiti nazaj ker nam je štrikec za jadro pobegnil (vsega jst kriva). V tretje nam je vendarle ratalo in upam da nas nihče od profesionalcev ni opazoval pri tej kolobociji. Ko sva Two Gun vpregla sva jo odpičila z vetrom v riti naravnost čez valove firbcat kako poteka regata.

Kako poteka regata nama ni bilo ravno najbolj jasno tako da sva jo skliznila nazaj do velike skale kjer so se zabavali surferji na svojih deskah. In potem sva na jadrnici čakala na valove in jih jahala kot da sva surferja. O mater, kakšen fino feeling! Še bi in še več tako da sva vsakič ko sva odjahala val potem obrnila in sla nazaj da sva jih ujela se več. Super zabavno!


Ni komentarjev: