ponedeljek, 13. oktober 2014

Food Porn #2

Mislim da je cas, da uradno neham ljudem razlagat da ne znam kuhat, da sem antitalent itd.
Minili so casi ko sem rabila 90 minut da sem vse najprej pripravila preden sem sploh zacela kuhat. Zdaj obvladam ze advanced nivo - vec kot en lonec na sporgetu!

Danes sem skupaj scorbala nekaj strasno preprostega a zelo okusnega. Poimenujmo to jed Piscanec po italijansko na Alenkin nacin... ali numba 9 on the menu.

Dobesedno sem v hladilnik pogledala kaj je za ponucat in ugotovila da je ostalo pol bucke, pol paprike in da imam celo skledo cesnjevcev (cherry tomato) iz domacega vrta.

Torej sem najprej narezala tisto zelenjavo, pripravila se majhno pest kaper. Potem sem popekla piscanca, nato zelenjavo, zlila notri malo vina in cesen in koscke piscancjega mesa se malo popekla. Pa spagete za zraven in to je to.

Drugace me marsikdo vprasa kaj Avstralci jedo. Hja, tezko dati definitiven odgovor, glede na to da je Avstralija zelo multikulturalna in da ljudje jedo marsikaj. Recimo da je stereotipna Avstralska hrana zrezek na BBQ z na zaru peceno zelenjavo, kruhom in BBQ omako. Sicer pa v tipicnem supermarketu lahko kupite sestavine za prakticno karkoli.

Brez bazilike in cesna ne gre

Tihozitje... prevec rdecega... treba dodat nekaj zelenega

Tale je za kuharja valda

Malo mesa je treba da  bomo mocni

Cesen tudi... btw tale dilca za sekljanje zelenjave je super
 
Skratka investicija v Barillo je nespametna financna poteza

Dobr zgleda

Spagete za zraven

Ni komentarjev: