sreda, 27. februar 2013

Drevo

Cez vikend sem prosila soseda, ce bi lahko malo obrezali drevo, ki raste na njegovi strani in katerega veje segajo preko ograje na najino stran. Da bi obrezal drevo je ponudil ze nekaj casa nazaj, pa sem mu rekla, da naj malo pocaka, ker drevo daje lepo senco in bi bilo dobro videti, ce sploh povzroca kaksne probleme. Drevo je lustno, a sem kmalu ugotovila da odmetava listje in ob neurjih tudi kaksno manjso vejo, ki pade na najino streho in potem lahko zamasi zlebove.
Torej je padla odlocitev, da drevesu odrezemo stransko vejo. Sosed je vejo privezal z vrvjo in nekako upal da bo padla ob ograjo pa da jo bo potem z vrvjo potegnil na svojo stran. Veja je imela druge plane. Vrv se je strgala in veja je padla na streho. Potem smo jo potegnili dol in sosed je prisel z motorno zago in jo razrezal na manjse kose, ki smo jih naslednji dan nalozili v avto in peljali na smetisce.

Kaj je nauk zgodbe? Da se da z malo pameti in prijaznosti medsosedske zadeve urediti na lep nacin. Zadnje case v casopisih in na raznih forumih najdes vse vec drekacev, ki se samo pizdijo nad tem in onim. Nekaj tednov nazaj sem prebrala kako so se eni sosedi vlacili na sodisce, zato ker so sosedove veje padale na eno stran in so jih potem preko ograje metali nazaj. Sodisce je na koncu dolocilo, da ena stran ne sme metati vej na drugo stran. Internetni strokovnjaki pa so trdili da bi moral en od sosedov poklicati strokovnjake za obrezovanje dreves in potem izstaviti racun drugemu sosedu. Primitivno.

3 komentarji:

Vinc pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Vinc pravi ...

hmmm... so tole v časopisih mogoče pisali o kakih Slovencih v Avstraliji? to je naša značilnost

kaalen pravi ...

Ves v cem je razlika med Slovenci in Avstralci? Slovenci kuhamo mulo, opravljamo na veliko in drug drugega podjebavamo, kaj dosti konkretnega pa se ne zgodi. Medtem ko so se Avstralci kar posteno nalezli ameriske litigacije vsepovprek in drug drugega radi za bedarije vlacijo po tribunalih. Bimboti obstajajo vsepovsod.