petek, 18. januar 2013

Rudi vs Brisbane City Council - 1 : 0

Torej zgodbica gre takole:
Rudi je parkiral ob cesti kjer je bilo označeno parkirišče za motorje z zarisanimi belimi boksi. Ko je prisel nazaj je bila na motorju kazen za napačno parkiranje - parkiranje ob cesti z rumeno crto. Opomba: parkiranje v mestnem območju Brisbana je prepovedano kjer je rob ceste pobarvan z rumeno barvo.
K sreci je naredil fotografijo položaja v katerem je bil motor parkiran. Cez nekaj dni sem preverila situacijo na ulici in opazila, da so tablo z oznako da so na Charlotte St parkirišče za motorje, vključno z parkirnim avtomatom za motorje odstranili, beli boksi za motorje so bili prebarvani s crno barvo, rob ceste pa z svezo rumeno barvo. Na dan prekrška je bilo iz fotografije vidno da je bleda (stara) rumena crta segala do približno pol metra poleg motorja, motor pa je bil parkiran v obledelem belem boksu. Skratka parkirni rezim se je na Charlotte St spremenil, vendar na dan domnevnega prekrška prometna signalizacija ni bila ustrezno urejena.
Prvo pritožbo je napisal Rudi in je bila v roku 1 meseca gladko zavrnjena z obrazložitvijo da je parkiranje ob rumeni crti pac prepovedano. Hmm... le da očitno nihče ni niti pogledal fotografije ki je bila priložena k 1. pritožbi, kjer je rumena crta sicer vidna, vendar 0.5 metra poleg motorja, motor pa parkiran ob belem boksu.
Sledilo je pisanje moje 2. strokovne pritožbe z obširnim komentarjem dokaznega materiala. Druga pritožba je bila poslana ze davnega oktobra 2012...
a glej ga zlomka, danes je prišla korespondenca da je kazen za napačno parkiranje ovržena.2 komentarja:

Jaka Strašek pravi ...

S težavo je priznal napako :) vsaj priznal je, v SLO je to bolj misija nemogoče...

kaalen pravi ...

Ja res je... s tezavo so ovrgli kazen in po pravici povedano sem mislila da na dom prisla se malo visja poloznica... a glej ga zlomka, pritozba je bila res legitimna in me je ful razpizdilo ker je bilo to ze drugic ko so spremenili prometni rezim, niso ustrezno oznacili in nabili kazen. Tokrat sem bila pripravljena zadevo peljati na magistrate court iz principa