četrtek, 22. november 2012

Landscaping in progress #2

Tole so sicer fotke od vceraj. Bom cez vikend naredila se par fotografij. Danes so ze postavili nekje tricetrt retaining wall-ov (lesene ograje/korita za roze???).
Dela nam Greg iz Leisure & Lifestyle Landscaping (http://www.leisureandlifestylelandscaping.com.au/) in moram njega in njegovo ekipo pohvalit. Z Gregom imava "dolgo zgodbo" ker sva originalni predracun delala ze februarja, pa smo potem delo odlozili za nekaj mesecev, ker sva hotela privarcevati denar, da nama za tale landscaping ne bo treba najemati kredita. Z Gregom je super predvsem to da se z njem da zelo easy delat in da je odziven.
Trenutno je stanje tako, da so z bagerji poskubili priblizno pol metra plasti zemlje s celotne parcele in vseksupaj malo izravnali oz. preoblikovali tako da bo voda pravilno odtekala v cevi za stormwater. Zgornja plast zemlje je bila zelo zelo trda, kot da bi bila zbetonirana, in so morali uporabiti najvecji bobcat kar so jih imeli. Prvi dan so tudi odstranili staro dotrajano ograjo na zadnjem delu parcele in potem zgradili novo. Za ograjo si stroske delimo s sosedi 50/50. Ograje je 17.6m in pretezni del te si delimo z enim sosedom, ki je sam predlagal da jo zamenjamo, ker je ubistvu bila dotrajana do te mere da so planke odstopile od stebrov in so zeblji strleli ven. Potem pa na vsakem koncu delimo priblizno 1.5m ograje s se dvema drugima sosedoma. Vsem sem poslala uradne obrazce za prispevek k strosku za zamenjavo ograje, a od enega soseda se vedno cakam na odobritev (ceprav je ograja sedaj ze zgrajena). Ce drugi sosedi ne bodo odobrili se za tistih $150 kolikor naj bi prispevali niti ne bom kregala, ker se za tak majhen znesek ne splaca sekirati.
Kot zanimivost naj povem da so za betoniranje stebrov poklicali pod-pogodbenika "Concrete Taxi" (www.concretetaxi.com/). Cele hruske betona nismo rabili, ker smo rabili samo za tistih par stebrov in je tale varianta dost cenejsa. Fantje pridejo s tistim prirejenim tovornjackom in zmesajo zeljeno kolicino betona na mestu.
Spodaj je se ena slika telih parih fantov ki so delali vceraj zjutraj. Unadva ob strani sta Gregova sinova, ubogi revez na sredini pa je moral ze za zajtrk na roke kopat luknje zadaj za bajto ker je preozko da bi noter spravili bobcata. Ta levi je pravi mali pozercek in ma kar fajne misice.
Spodaj na slikah lahko vidite tudi tiste porozne cevi in famozni geofabric. Porozne cevi se bodo uporabile za odvodnjavanje, geofabric pa bodo polozili na zahodni strani hise, kjer bomo na vrhu dali kamenje namesto trave. Geofabric poskrbi za odvodnjavanje in obenem preprecuje da bi skozi pesek rastel plevel.
Prvi dan ko smo zaceli z projektom se je pred hiso zbrala prava mnozica gledalcev. Ocitno je bila celotna soseska navdusena nad tem da bomo "bajto na smetiscu" koncno zrihtali.Ni komentarjev: