sobota, 28. januar 2012

Montiranje televizorja na steno

Najprej rabiš tole (studfinder):
In potem s tem drsaš po stenah da najdeš vertikalne in horizontalne lesene stebre ker v plasterboard ne moreš zvrtat lukenj in obesit gor nekaj težkega.

In potem koncaš z nekaj takega.

Kjer so rumeni listki naj bi bili stebrički. Vidni so trije vertikalni, sredinski je verjetno dvojen in na sredini krizni zato je sredinski listek tako zamaknjen. Po sredini pa grejo tudi horizontalni stebrički, ki pa niso na isti višini ampak so malo takole _-_-_. Skratka ne vem... men je zgledala cela zmešnjava. Na začetku sva risala s svinčnikom po steni kjer sva mislila da sva našla stebričke pa sva na koncu pristala s celo steno porisano, ker sva narobe razumela kako je treba uporabljati studfinder. Potem sva mogla vse poradirat in namesto svinčnika raje uporabit post-it listke, ki se jih je dalo prestavljati. Sicer pa je piskalo sem in tja. Potem sem nekako ugotovila, da studov sploh nima smisla iskat tam kjer so krizni, ker se napravi cisto zmeša.Da sem dokaj zanesljivo poiskala prava mesta sem porabila uro in pol. Potem sva zvrtala luknje in sva dejansko zadela stebričke.
V Evropi tega problema nimate :-) enostavno zvrtate luknje v cigle kjer vam pase.

Naslednji podvig bo namestitev treh majhnih poličk na steno v pisarni. Hotela sem jih obesiti tako da bi bile v nekako takem vzorcu:

           _
             _
                _

ali         _    _
               _

Stebrički pa pač niso tako postavljeni razen če za opcijo 2 najdem enega kriznega in zgornji dve polički obesim na horizontalnega, spodnjo pa na vertikalnega.

5 komentarjev:

Dejan pravi ...

V slo se dobijo nosilni vijaki za v mavčne plošče.Sicer imajo omejeno nosilnost samo za tiste tamale poličke bodo ok.

kaalen pravi ...

Ja, tiste nosilne vijake sva tudi mela - take plasticne, ki jih vtaknes v luknjo in se potem razsirijo... sam za TV obesit gor pa mislim da je treba kar lepo v les zvrtat.

Dejan pravi ...

Končno našel sliko.
Taki kovinski.

http://www.langzeittest.de/opel-zafira/intern/grafik/heyde_spreizduebel.jpg

kaalen pravi ...

Nice... moram naslednjic v stacuni pogledat ce jih majo. Vedno fajn met pri bajti doma :-)

FinalFantasy pravi ...

Hey guys. Sem zadnjic imel debat v Harveyu glede montaze na steno in mi je prakticno enake vijake o katerih govori Dejan kazal in povedal da njihovi mojstri s tem direktno na knauf dajo in da postane problem samo ce je TV Plasma nad 47", ker je takrat teza ze kar velika...za LCD in LED pa je 55" brez problema....