četrtek, 25. februar 2010

Sluzbena drama continued

Moram malo poročati kako se zadeve razpletajo. Mislim da bi lahko sedaj napisala ze celo knjigo o tem kako butast je government sistem. Preselili so nas torej v neko napol podrto stavbo v Fortitude Valley. Za voglom je Centrelink, zelezniska postaja, vsaj 3 dobrodelne organizacije in JobNet servis za brezposelne. Situacija je torej taka, da prides v sluzbo in folk se vedno pijan lezi po plocnikih in kozla vsepovprek, potem hodijo totalne zapadle riti cel dan na Centrelink po dole-money in ko gres na kosilo srecas enega starega ki se cel blesav dere na smetnjak in samo gledas kje ti bo kdo spizdil denarnico. Kaos, totalen. Kot da okolica ni dovolj, so v stavbi nastavljene ogromne pasti za podgane, ni bilo hladne vode, ni filtrov in WC-ji smrdijo po kanalizaciji.

Danes so nas se degradirali iz programa v projekt kar pomeni da bodo v roku nekaj tednov posekali ves management programa in v roku nekaj mesecev poskušali nas ali odsekati ali pa degradirati v javne uslužbence. Lustno, a jebe se mi. Po drugi strani pa nocejo najeti se enega contractorja, ker upper management (politiki) ne marajo contractorjev ces da so predragi. Da bi zaposlili se enega javnega usluzbenca tudi ne gre, ker so vredni pol kurca in traja pol leta da se jih vpelje na delovno mesto. Neeeee... kaj gredo torej narediti. Podpisati kvazi support pogodbo z zunanjo firmo, da jim le ta poslje nekoga da sedi zraven nas in nekaj dela, ker taka oseba ni ne contractor ne uslužbenec se ne steje pod head count in torej v političnih poročilih ne obstaja. To da plačajo za taksno delo $20.000 za 40 ur dela na mesec pa je seveda super cool.

2 komentarja:

Rudi pravi ...

ja, klasika. Pri nas je ista scena, hocmo public servente. Potem pa jokajo, ko jih contractorji zapustijo, public serventi kurc kaj nardijo (vedno so izjeme seveda) in potem pridejo notri razni IBMi, ki jim dajo on site contractorja in racunajo za njega 40% vec kot so prej placali contractorja za isto delo. No ja, ni frke, bomo pa contractali spet za IBM pa dobli se vec dnarja, tax payerji bodo pa placevali dobicke ameriskih korporacij. Svasta res.

TjasaD pravi ...

Hm... vaju tole berem in se sprašujem - sta vidva prepričana, da sta se odselila tja daleč spodaj? Ker tole mi zveni nekam strašno slovensko. ;)