ponedeljek, 14. december 2009

Poletje, oh to poletje

Tako... uradno Aussie poletje se je v Avstraliji zacelo. Ni ga lepsega kot 32 stopinj celzija in 80% vlaga. 5 minut po tem ko stopis izpod hladnega tusa se ze pocutis svinjskega kot prasic.

Ni panike ko pa imamo v hisici klime. Sedaj pa bom prosila za nasvet kogarkoli, ki ima kaj pojma o klimah. Glavna klima pri nama haz lozt itz kapaciti. In klicem serviserja da pride in nafila hudica z plinom, ker pac dvomim da je bila ta klima v vsem svojem 10-letnem zivljenju kdaj servisirana. Kompresor dela, ventilatorji delajo, hladi ze... ali ne bas mocno (ne pride pod 26 stopinj), hence, sklepam da ji je plin al ven pobegnu al pa da se plin z leti pac "obnuca". A je loh se kej drugega narobe? Nah... klicala sem neke genericne serviserje, ki colajo $85 call out fee in potem za vsakih 15min dela dodatnih $45, ce rabijo material spet dodatno racunajo. Duh... to pa je malo drago. Specializiran aircon guy je reku da jo za $140 spuca???? WTF?? Pucam jaz klimo sama, jebote. In potem, ce je treba plin nafilat je to od $100 - $150, odvisno od velikosti klime. A mi laiki res tok bedno spucamo?! Multiply that by 6, kolikor je klim u bajti pa se najinemu ubogemu landlordu verjetno ze bolj splaca en ducted sistem nabit na podstreho.

Evropske emancipirane babe zgleda u Avstraliji trpimo, ker nobenemu ni nikoli jasno, da Evropejci kdaj pa kdaj tud sami kej posraufamo in pol bi nam kar use lepo mastno zacolal.

1 komentar:

Goran pravi ...

Hm... lahko pridem dol klime štelat - boljša urna postavka kot programiranje :)