četrtek, 31. december 2009

Nova Kaledonija

4 dni nazaj sva pristala v Novi Kaledoniji, happy ko mala kuzka... dokler nisva skupaj z preostalo polovico letala ugotovila, da smo ostali brez prtljage, ki so jo zmesanci na Sydneyskem letaliscu zgubili. Med nami je bila seveda tudi druzina z dvema malima otrokoma, en je bil se v posranih plenicah... ostali so brez vsega, vkljucno vozicka za otroka.
Lepa rec. Da smo uredili papirovje glede zgubljene prtljage in dobili nekaj mizerne kompenzacije za nevsecnost, smo porabili 3h na letaliscu... v Novi Kaledoniji tudi usluzbenci t.i. priznanih Avstralskih firm seveda ne morejo izpustiti obveznega 2h kosila, in so pac zaprli office za ta cas, mi pa smo tebi nic, meni nic cakali.
No po 4. dneh sva se vedno brez prtljage, iz lastnega zepa sva pod nujno morala kupiti vsaj spodnje perilo, kopalke in 2 T-shirta. In uzivamo zivljenje dalje.
Otocek na katerem bivava je pravi mali raj z bungalovcki na vodi in ob plazi, tropsko vegetacijo in tipicno francosko ignorantskim in ultimativno pocasnim osebjem. Da postrezejo 5 miz gostov mora delati najmanj 10 natakarjev. Morje je lepe turkizne barve in malcek spominja na sredozemsko morje (kaksnih 20 let nazaj in seveda ne na usran Jadran). Danes sva malo posnorkljala okoli bungalova in videla coda in yellow fin tuno + koralnih ribic, morskih zvezd in ostalega. Preziveli bomo, ti pa taka izguba prtljage vseeno kar malo pokvari pocitnice... jaz naprimer pogresam svoj depilator in posteno krtaco za lase in seveda moje darilo za rojstni dan.Pa srecnga pa zdravega folk! Letos bova midva verjetno novo leto dozivela pred vsemi drugimi na svetu!

3 komentarji:

arctus pravi ...

Kolega s punco kadar potujeta vedno spakirata kufre 50/50 ptljage od vsekega v vsak kufer. Tako, ce se izgubi 1 kufer, imata vsaj oba 50% stvari. Problem je ce izgubijo oba. Najbolje bi bilo se check-in opravit razlicno, da se prtljaga razlicno pomesa na zacetek/konec. Lepo praznujta.

kaalen pravi ...

Jeba je, ce mas sam en kufer, hahah

Anonimni pravi ...

škoda glede tele prtljge... vseeno upam, da uživata

lp,
sončnica