ponedeljek, 02. februar 2009

Home Sweet Home #2

Pa sem spet nazaj domov. Neverjetno je, kako rada potujem in obenem kako sem vesela ko spet pridem domov. Naporno je to, da potuješ vsake 3 tedne in spis v neznani hotelski sobi, se vlacis po letališčih in ne glede na to kako si utrujen ali zamorjen, mora biti vedno nasmešek na obrazu. I love my job, but I (began to) hate my boss... so I quit. Ko se mi izteče garden leave, bom pričela z delom za Queensland Government, hopefully... obenem pa se vedno vsak mesec izvajala moje priljubljene izobraževalne tečaje.

Prejsni teden je bilo v Melbournu tako vroče, da se tudi Brisbane ne kosa s tem. Verjeli ali ne, ko sem se vrnila me je prvi večer zeblo... kljub temu da je bila temperatura tam nekje 26 stopinj Celzija. Ah, čuden je ta svet... kakorkoli je, nikoli nam ni (cisto) prav.

Medtem pa... nestrpno pričakujemo fotrov prihod. 16 Februar je dan-D.

2 komentarja:

Peter pravi ...

Bravo, srecno z novo sluzbo! Sam te nic ne skrbi "kriza"? Menda je bolj tvegano ob takih casih menjavati sluzbo ...

kaalen pravi ...

Hja... sluzbo menjavati ob teh casih, verjemi ali ne, tudi mene je to zadrzevalo da nisem dala odpovedi ze kaksen mesec nazaj. Navsezadnje sem malo premislila in se pozanimala kako je "s strani delodajalca". Ugotovljeno je bilo, da prepotentni delodajalci to krizo zaenkrat bolj kot ne izkoriscajo za zastrasevanje delavcev. In da so tisti ki so pristali na cesti (trenutno, v Avstraliji) predvsem tisti ki itak niso bili vredni pol kurca - najprej je odletela golazen.

Druga stvar ki me je prepricala v to da je potrebno dati odpoved je... well... veliko razlogov, pa zacnimo: to da ni zdravo pustiti da sluzba (bolje receno samo en osebek povezan s sluzbo) vpliva na tvoje zdravje in zasebno zivljenje do te mere da tvoj partner trpi, in predvsem da nisem prisla v Avstralijo zato da bom poslusala zaljivke o Slovencih od nekoga ki je tukaj prav toliko vreden kot jaz, in da "supremacizem" spada nekam v leto 1939. Ce mojemu sefu ni vsec kdo sem in kaj delam... pa naj si najde drugega, ki bo moje delo opravljal bolje. Sicer mi odlocitev ni vsec... logicno, ce imam pa rada svoje delo in ce bi bila situacija malo drugacna bi enostavno prosila za premestitev. Tako pa... ja, bo treba nekaj drugega zacet - contracting, kar je tudi ravno prav glede na to da bom koncno zacela s studijem.