četrtek, 26. februar 2009

Government Works

Eno luštno novico imam - in sicer so mi danes sporočili da sem "in" na government projektu, kar pomeni, da imam delo za vsaj naslednje 3 mesece garantirano in kar je povrh vsega najlepse je to, da je projekt ful zanimiv, da bo zelo dobra referenca in da je placa ohoho fina.

Ob tej priliki gre lepa zahvala Rudiju in Aleksu ki je pred tem pomagal Rudiju. Pa dobro mi je pomagal tudi projektni vodja, ki ima licenco za delo z vlado in mi je pomagal pripraviti papirologijo. CV je treba napisati nekako tako da res pokrijes tiste kljucne tocke (key selection criteria) in omeniti standarde in podobno. Jaz sem malo predelala moj standardni CV in dodala malo vec narativa med alineje AKA key achievements in tako naprej.

Po kolobociji z papirologijo sem bila povabljena na intervju. Pred tem sem sla na kavico in sem mislila da bom tocno tam izpustila duso. Ze presneto dolgo nisem bila na intervjuju in ker sem si tega projekta res zelela, sem se tresla kot siba na vodi. Intervjuji so po neki cudni logiki se bolj naporni (zivcnost) od klasicnega javnega nastopanja oz. tecajev - tam predstavljam studentom material, na intervjuju pa samo sebe. Dobila sem nekaj tehnicnih vprasanj, kako narediti to in ono, ki so se mi zdela very easy. Eno vprasanje je bilo ce lahko razlozim kako bi implementirala neko search controlco, drugi pa je bil en kos kode v XSLT in za razlozit kaj naredi. Tist kos kode je sicer bil malo hecen, ampak veljaven pa takoj sem razpoznala da je slo za pattern breadcrumba in je bil panel videti cisto navdusen nad tem. Zanimivo se mi je zdelo da so mi dali tehnicna vprasanja za pogledat ze kaksnih 15min pred intervjujem in kljub temu da je bil intervju za resno vladno organizacijo so bili zelo prijazni in mi niso dali obcutka "da me bodo zivo pojedli". Druga vprasanja so bila bolj okoli komunikacijskih sposobnosti, npr. ali sem ze kdaj pisala dokumentacioj in teamskega dela, npr. kaj bi naredila, ce bi se mocno ne-strinjala z sodelavcem.

8 komentarjev:

Peter pravi ...

Bravo, cestitam!

Kaj je v XSLTju pattern breadcrumb?

kaalen pravi ...

Hi peter, xslt je programski jezik (nekaj podobnega kot asp.net), breadcrumb je pa tak poseben navigacijski meni. In tist koscek kode ki so mi ga pokazali je bil tipicen za breadcrumb - izpisal je link do trenutne spletne strani in potem rekurzivno klical samega sebe, dokler ni prispel do najvisjega nivoja spletne strani.

Peter pravi ...

Hm, ja sej poznam XSLT, sicer ga ne obvladam, toda kot vem v XSLT v osnovi niti ni programski jezik. Pac uporablja se za transformacije ..

Ej ne bos verjela sam sem iskal kaksen example tega patterena po netu sam nisem nic pametnega najdu. Mas kaksen primer tega patterna breadcrumb v XSLTju? Res me firbec matra. :)

kaalen pravi ...

Hmm... imas povsem prav - xslt je transformation language ki uporablja koncept embedanja xslt konstruktov med HTML kodo, in izpljune combined output - HTML kodo.

Glede patterna pa sva se narobe razumela - verjetno si ti imel v mislih design pattern, pa nisem tako mislila. V mislih sem imela enostavno en simpl konkreten primer oz. template za izpis breadcrumba. Kaj je pa breadcrumb pa poglej na googlu, ce sem slucajno kaj zabluzila. Loh ti pa po mailu posljem en primer (pisi mi ker nimam tvojega naslova).

Peter S. pravi ...

Aha! Zdej mi je pa jasno.

Ja res je, tako sem pomislil na design patterne. :)

Drugace pa seveda poznam ta page navigation sistem, sam res nisem vedel, da se imenuje "breadcrumb".

Sam se tale rekurzivni klic mi se ni najbolj jasen, kaj naj bi tocno pocel; torej mora trenutna stran vsebovati informacijo o svojem parentu? Iz cesa pravzaprav transformira XSLT breadcrumb?


Drugace sem pa updajtal Bloger indentiteto, tako, da zdaj lahko tam najdes tudi moj email (http://www.blogger.com/profile/17653109748945150611)

denis pravi ...

Čestitke tudi od mene in markota.

Daniel pravi ...

Čestitam!

Na blogu si že razlagala o tegobah z internetom downunder. Koliko te potem mesečno oberejo za pipico, če recimo želiš postaviti internet business(recimo nekaj takega ), kjer rabiš v bistvu 24/7 dostopnost strani pri kakšnih 100 Mbitih ? A je kaj takšnih biznisov tam doli?

Kakšna pa je kaj IT start-up scena tam? Imate kak Aussie mini "Sillicon Valley" ? :)

Se ti zahvaljujem za odgovore.

kaalen pravi ...

Uh Daniel, sicer o business variantah interneta ne vem cisto nic, sem pa vprasala Rudija, ki je rekel, da bi se ti za tako varianto veliko bolj splacalo najeti hosting v Ameriki. Pravi da 100Mbit linije tukaj sploh dobiti ne mores (ni optike) kar tako. Pri njih v firmi so jim racunali polaganje kabla, pa so le 100m od exchanga pa se nekih $10.000/mesec placujejo za najem. Loh bi tudi dedicated serverje najel od teh vecjih ponudnikov sam dejstvo je da to tudi stane po par tisoc dolarjev na mesec.