nedelja, 18. januar 2009

Happily moved in

Pa sva se koncno vselila v novo hiso in sem posteno srecna, da sva se odlocila vzeti pogodbo na 12 mesecev. Mislim da sem imela v zadnjih nekaj letih dovolj teh kurcevih selitev sem in tja. Vsa zadeva je namrec precej naporna in precej tezja kot je bilo lani. V enem letu sva kot prava hrcka "pridobila" precej pohistva in druge lastnine in preseliti vsekupaj je totalen logisticni podvig. Zjutraj sva sla v najem tovornjaka, mimogrede kot vedno toplo priporocam Abel Rent-a-car, kjer ga dobis za $148 skupaj z trolleyem. Za "razsuti tovor" sva sla kupiti tudi skatle in se tokrat obvezno odlocila za plasticne kontejnerje na kolescih, ker so le malenkost drazji od kartonskih in veliko veliko bolj trpezni.

Sledila je priprava logisticnega plana - kaj bomo najprej nalozili? Seveda dve najtezji in najvecji stvari, hladilnik in pralni stroj. Ker ima tovornjacek hidravlicni tailgate in sva si zraven izposodila tudi "rudlna" je bila zadeva malo lazja. Sledilo je nalaganje sofe, foteljev, kuhinjske mize, stolov itd. Kaj kmalu je bil tovornjacek poln in sva peljala prvo rundo. Ob tej priliki bi se res rada zahvalila sosedu Lovrotu za "fizicno" pomoc pri raztovarjanju. Si ne predstavljam kako bi slo brez tebe Lovro, ker mene ze tako ali tako danes noro boli hrbet.

V drugi rundi sva z Rudijem prepeljala se pisarnisko opremo, bicikel, stvari iz omar, fitnes opremo in en kup nekih prckarij. Ker je bilo ze povsem temno se tudi tovornjaka ni vec dalo lepo optimalno nalagati in misice v rokah kar niso in niso hotele ubogati. Bila sva ze povsem izmucena in bilo je ze pozno, v novi hisi pa prav nic skupaj zlozeno.

Edina zrtev je bil pralni stroj, katermu je pocila cev za odvodnjavanje in mi veselo poplavila cel laundry. Serviser bi rekel "nau zi dreining pajp haz rili lozt it'z kapaciti" :-)

Ob zacetku selitve sem sicer imela v planu da bom vse sama pospravila, razen carpet cleaninga seveda. Ko pa sem sla danes pobrat se nekaj drobnarij sem si hitro premislila. Hrbet me posteno boli in enostavno nisem bila pripravljena se pucat ko zmesana. Pa sem outsourcala se ciscenje.

2 komentarja:

arctus pravi ...

Kdaj bodo kake slikce?

Tanja Uros pravi ...

jaaa, midva tudi skoz cekirava kdaj bodo slike od hise ;)...cestitava, da je ratalo..
LP Tanja&Uros