ponedeljek, 29. december 2008

Fraser Island

Za menoj je en dokaj hekticen mesec. Koncno se je le zacel dopust in odlocila sva se da se odpraviva kampirat na Fraser Island. Fraser je bil good... ok no, lahko bi blo boljse. Po 4. dneh sva dobesedno pobegnila, ker je bilo gor cisto prevec turistov - trume in trume ljudi, ker nama je prakticno zmanjkalo bencina, ker so naju pozrli zuzki (dobesedno... massive sandflies) in ker je bilo vroce in vlazno ko pri norcih in ker nama je blazina za spat pocla. Tko... upam da je zadost haha.

Skratka... potreben je bil en resen pitch stop. Pa vseeno ni bilo tako slabo. Naj povem da sva se z Rudijem ze dober mesec nazaj odlocila, da bova kupila en "fun car" oz. vozilo za prosti cas, 4WD torej. Rudi je prebil cel mesec ob letanju sem in tja, dokler ni nasel perfektnega Mitsubishi Pajerota za naju. 3.5L V6 155kw... nice, it does the job! Cena... sitnica. Good ground clearance in seveda vse kar pase zraven postenega 4WD.Na Fraserju sva se najprej pognala v dzunglo in kampirala ob jezeru. Ker so naju skoraj pozrli zuzki sva se drug dan odpravila naprej proti centralni postaji na otoku in dozivela prvi hardcore 4-wheel driving. Drugi dan sva kampirala ob obali... kjer od zuzkov se ni bilo nobenega olajsanja kljub enormnim kolicinam Aerogarda tropical strenght. Sla sva tudi na hiking do Wabby jezera in ob poti srecala tale man tree.


Tretji dan sva se vozila po plazi in vsaj poskusala loviti ribe... brez uspeha, kajpa drugega. In ko niti 80% DEET insekticid ni pomagal in je sredi noci spustila zracna blazina, sva naredila stratesko odlocitev, da greva domov v pit stop preden kreneva v gore, v upanju na hladnejso klimo.

1 komentar:

Tanja Uros pravi ...

Zivjo,

nooorooo, kako se vama gode,kk fajn avto imata..to je tudi najina zelja, se enkrat iti na Fraser sam z avtom, tako da sva vama zelo fous ;)
se veliko dogodivscin naprej in srecno v letu 2009!
uros & tanja iz slo