nedelja, 31. avgust 2008

Pest Control #2

Kako pripraviti hišno mačko, da ulovi miš?

Že nekajkrat sva namreč z Rudijem videla nekaj švigniti preko sobe pa se je vsakokrat to zgodilo tako hitro, da se neznanega superhitrega objekta ni dalo identificirati. Jaz sem čisto zares mislila, da imam blodnje in vidim stvari, ki v resnici ne obstajajo. Danes pa je Rudi gledal televizijo in mimo je nedvomno pritekla majhna miška. Seveda sva takoj pomislila, da se bi jo bilo najbolje znebiti s pomočjo Zvezdice. Rudi je prinesel to velecenjeno damo na kraj zločina, jaz pa sem dvignila škatlo pod katero se je presneti glodavec skril... in je zopet s svetlobno hitrostjo pobegnila, Zvezda pa se je samo namrdnila in protestirala, da bi se sla nazaj pretegovati na posteljo. V drugem poskusu, sva oba z Rudijem škilila pod omarico za TV nakar se miš odloči da nama bo skočila v glavo in poskušala z norim kamikaze style manevrom pobegniti - sledilo je nekaj krikov pomešanih s smehom, Rudi pa je skoraj podrl televizijo in se zrušil skozi okno. Mišku je uspelo pobegniti, prekleto... gotovo bo čez noč iz besa pregrizel vse kable in nasral par drekov v breakfast kosmiče.

Zvezdica se je miši prej ustrašila kot pa da bi jo zanimala... verjetno ima bolj fetiš na ščurke.

Well, to je poleg ščurkov realnost Avstralskega vsakdana... kaj pa bi človek drugega pričakoval v hišah, ki so polne špranj in lesene. Lahko vam dam zelo dober nasvet, česa NE STORITI v primeru težav z glodavci. Ne nastavljati strupa, ker sicer se vam bo zgodilo tisto kar se je mojemu sodelavcu. Hiperaktivni glodavec strup poje in gre nazaj v svoje prebivališče - med stene v tvoji spalnici naprimer. Kot da ni dovolj, da jih ponoči včasih slišiš praskati in tekati med stenami, bo v tem primeru treba prenašati tudi do nekaj tednov trajajoč neznosen smrad ob razkroju trupelca. Druga stvar, ki je v Avstraliji ne delaš... če nočeš poplave žužkov, je puščanje ostankov hrane po tleh v kuhinji, v mislih imam tudi najmanjše drobtine. And NO, we don't exactly get snakes crawling from the toilet.

1 komentar:

r0xz pravi ...

macki se ponavad navadjo miske lovit, ko mama prnese muckom se napol zivo misko in se z igro navadjo, najbols da jo ujameta pa ji jo data, tako da ji miska nemore pobegnt,bi mogla hitr pogruntat da je zanimiv.

lp