sobota, 07. junij 2008

Chic european design

Včeraj sem šla na Kangaroo Point v The Big Bridge podpisat pogodbo o zaposlitvi za solution architecta pri Sitecore. Ja, dobesedno mi sekirca v med padla in mislim, da bom z novo zaposlitvijo zelo zadovoljna. Oh ja, pred mano je težko delo izbire smartphona. Phil mi je po podpisu pogodbe rekel: Welcome on board! :-)

Mimogrede, trenutno z Rudijem gostiva nemškega backpackerja Hannesa preko globalfreeloaders.com. Super dečko, ki s punco potuje okoli po Avstraliji in občasno dela na farmah. Po poklicu je kuhar in je delal v hotelu Hilton nekje v Nemčiji, kar je naravnost krasno... založiš mu hladilnik z sestavinami in ti skuha tako večerjo da dol padeš... v pol ure. Za nami je cel teden gurmanskih užitkov. Pravo veselje ga je tudi gledati kako kuha. S tako lahkoto vrti kuhalnice in lonce, nad najino kuhinjo pa je navdušen... kako le ne bi bil.

Večino pohištva in kuhinjske opreme, ki jo imava sva nakupila v lokalni Ikei. Bloody good value for money! Kupila sva komplet treh piskrov različnih velikosti - all metal, da slučajno ne popadajo ročaji dol, teflonska ponev z konkavnim dnom, cuttlery (žlice vilce noži... 20 baksov), šefle, potato masher, metlica za stepanje - all aluminium, arcopan talerji in skodelce again... samo 20 baksov pa še frjolčne barve so, 6 super duper zelenih skodelic za kavo... 50 cents each, plastične posodice za shranjevanje... super practish & cool design, 8 old school kozarcev, ki se ne razbijejo kar tako... made in Russia, ker Rusi pač radi mečejo kozarce ob stene pa morajo torej biti taki rusko trdni, no parih mesecih se še noben ni razbil pa so že pristali na ploščicah... pravzaprav me bolj skrbi da se bo kakšna ploščica razbila. Ti kozarci so takega grobega designa, če se kdo slučajno spomni tistih kozarcev, ki si jih dobil kakšnih hm... 20 let nazaj. Pri najboljšem sosedu si kupil kozarec napolnjen z zenfom (ali vikikremo) in ko si zenf pojedel si dobil kozarec, ki je verjetno živ še danes... ker jih je bilo nemogoče razbiti, ker so se dobesedno odbilo od tal. Ja nekaj je na teh Švedih. Sej v drugih avstralskih štacunah tudi dobiš cheap pohištvo & accessories... ampak design ne pride Ikei niti do gležnjev, well kvaliteta pa tudi ne. Chic european design you know... to je tisto kar se tukaj v Avstraliji načeloma prodaja za 2x ceno.

3 komentarji:

zlatko pravi ...

čestitam...A da še kdo boljš kuha od rudija?:-)

impdiablo pravi ...

congrats :)

byla pravi ...

sam sem imel identicne izkusnje v novi zelandiji. KArkoli lepega, kar smo evropejci navajeni po defaultu nekako, je down under drago ko pes. Obleke, obutev sploh, konec koncev tudi hrana. Pa pohistvo. In delno tudi avti, evropski avti so dragi.

sam sicer nisem imel dostopa do ikee, tako da sem pohistvo nabavil nekako preko second hand shopov in neka dobil tudi od slovenskih priseljencev. Pa nekaj kupil v warehouse, ki je pa šodr maksimalen.