petek, 09. maj 2008

Queensland Outback #1

Končno! Mislim da z Rudijem že kakšni 2 leti nisva imela pravih počitnic in sedaj sva se končno odpravljala raziskovati najino novo domovino Avstralijo! Napetost je rasla že par dni pred odhodom. Še v četrtek, dan pred odhodom sva oba čepela na firmi do kakih 7 zvečer in delala kot budale, da bi uredila čimveč stvari pred odhodom... pa časa seveda ni nikoli dovolj in sva odšla kot kavbojca. Četrtek je late night shopping in sva šla še v BCF kamping opremo. Kupila sva šotor za sitnih $35, podlogo za šotor, spalko, plin in plinsko lanterno, aluminijasto piknik mizico pa nekaj trnkov in mini knjižico o ribicah.

Petek zjutraj, 25. April 2008, Anzac day v avstraliji - praznik. Hitro zmečeva vse v avto in se odpraviva do prijateljev, ki živijo za voglom. Predava ključe od nabiralnika. Zvezdici ni vsa situacija nič kaj všeč in se v avtu dere kot nora. Naslednja postaja je luksuzni mačji resort v Greenbank. Računajo $10 na dan... zelo poceni v primerjavi z ostalimi boarding ponudniki. Kar je važno je, da gre za hotel ekskluzivno za mačke in lastnika sta totalna ljubitelja teh puhastih zverinic. Luksuzni apartma za Zvezdico je že pripravljen, mačje drevo, WC, košarica, hrana & voda. Lastnici razloživa o dental dieti, pokaže nama še nekaj svojih mačk. Ko sva zadovoljna in Zvezdica potolažena se odpraviva naprej.

Ipswich... se samo peljeva skozi, avtocesta se neha. Pripeljeva v Toowoombo, malo mestece, izgleda kot hmm Laško v Sloveniji. Naletiva na Anzac parado.Se prebijeva skozi, cesta... običajna asfaltirana 2 pasovna cesta, ravnica, trava je posušena... izgleda kot da je zelo sušno. Naletiva na radar in nekaj policijskih avtov, ki izvajajo kaskaderske U-turn sredi hitre ceste... svašta. Prebijava se naprej, vmes peljeva skozi manjša naselja... nič kaj zanimivo. Pripeljeva v Taroom in se odločiva da bova šla po stranski cesti do kampa... da vidiva kako izgledajo te stranske, unsealed ceste. Luštno... omejitev je 100km/h, seveda ob predpostavki da se po tej cesti sploh lahko pelješ tako hitro. Malo je treba paziti, da ne zbiješ kakšne kravce in če koga srečaš ti veselo pomaha.Ob sončnem zahodu se pripeljeva do kampa, ki je pribljižno 45km oddaljen od naselja Taroom. Kamp je državen in baje je treba plačati. Kje plačava? Hmm, v kuverto daš $5 in vržeš v nabiralnik pri WC-jih. Postaviva šotor in skuhava večerjo.Poštekava se z mlado družino in skupaj preživimo prijeten večer ob gledanju zvezd. V Brisbane to ni mogoče zaradi svetlobne onesnaženosti... tukaj pa je na nebu milijone zvezd. Pokažejo nama ozvezdje southern cross in sauce pan. Na ognju pečemo marshmellows... kot v ameriških filmih. Obstaja več stilov kako jih spečeš in hitro pogruntam, da so mi najbolj všeč če jih počasi grejem da se v jedru stopijo, nato pa jih na hitro vtaknem v ogenj, da zagorijo in jih pogasim, tako je skorjica hrustljava. Potem se spraviva spat in ugotoviva, da ponoči postane presneto hladno... še dobro da je vsaj ena spalka bolj debela.

Ni komentarjev: