petek, 04. april 2008

Jaz bi mela nov job

Ja tko... a pozna kdo tukaj v Brissyu kakšno dobro IT firmo, ki se ukvarja z razvojem programske opreme, predvsem spletnih rešitev? Situacija pri nas je pac taka, da je placa dobra, odnosi super... sam ajme boga, nimajo pojma kaj se grejo in se čudim kako ta firma sploh se živi. Tukaj se bom klanjala K&S Consultingu, kjer sem nekoč delala in so stvari v primerjavi s tem sranjem v katerem se se znašla sedaj, res klapale. Skratka, g-day, my name's Kaalen and I'm looking for a position of a business analyst/designer or team-leader under circumstances that you already have a competent BA/designer. Razvojno okolje si predstavljajo kot virtualne masine, ki si jih sodelavci med sabo kopiramo sem in tja na prenosne diske, fazo designa običajno kar preskočijo, ce ga ze naredijo je površen kot 100 mater, testiranje... ah kakšno testiranje, ni cajta za to, issue tracking system... ja kaj pa je to, we ain't got no issues to track??? Ma brezveze... jaz bi firmo na njihovem mestu kar pri prici zaprla, ker s takim attitudeom nimajo kej praskat. In sedaj so en projetk, razvit na nasem "razvojnem okolju" nesli k stranki in upsi daisy... connection stringi so hardcodirani. Ma ko bi jih človek kr u rit sunu, da delajo take basic napake.

3 komentarji:

jaka pravi ...

nauk te zgodbe je, vazno je da znaš prodat (al pa da maš dobre veze)

pa drugač?

Peter pravi ...

Eh ja, to je vedno tako. Get used to it. Business requirements first, money second and then somewhere near the bottom the actual work.
Ti samo glej da se tvojega dela ne da izpodbijati in bos srecna. Potem bos pa cez nekaj casa ze nasla en job ki ti bo ustrezal.
Predvidevam da firma ni ravno velika, tam nekje do 30 ljudi max. V taki situaciji stvari pac take so, ce so boljse lahko skaces do stropa.

ZoRRo pravi ...

okej no... mi vsaj connection stringov ne hard-codiramo. Ponavadi. Other than that... :)