ponedeljek, 11. februar 2008

Roadtrip v Nimbin

Prijatelj nama je priporočil obisk te tako imenovane alternativne Avstralske vasice. Pa smo se kar malo tako na hojladri odločili, da gremo na nedeljski roadtrip. Iz Brisbane-a do Nimbin-a je le pribljizno 160km. Da bi bil izlet popoln smo se odločili za alternativno pot in se tako večinoma izognili avtocestam. Pot je zelo lepa vijugasta asfaltirana cesta na kateri smo srečali tudi ogromno motoristov, pokrajina pa neverjetno podobna Sloveniji.

Ko pa smo le prispeli v Nimbin smo bili rahlo razočarani. Atmosfera je bila sicer prijetna, da ne rečem rahlo komična. Poleg turistov, ki so vedeli za pomen Nimbina, je bilo tudi kar nekaj takih, recimo penzionistov, ki očitno niso vedeli kam so se odpravili in so seveda vsem po vrsti delili šokirane poglede. Vasica je precej majhna in glavna atrakcija je le kakih 300m dolg pas glavne ulice, ki pelje skozi.


Izložba trgovine:


Vhod v trgovino:


Ko smo nakupili kar smo nameravali, spominke seveda :-) smo se odpravili v bližnji nacionalni park, kjer smo povsem po naključju odkrili tale biser sredi gozda:


3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Glej glej, tam na zadnji sliki pa je Bolhica (kalimero) :)) Tud take avte srečaš tam? :)

kaalen pravi ...

Jap, ravno zato sem pa prilepila to slikico. Jaz in Rudi sva se začela smejat ko dva pečena mačka, ko se je tale bolhica pripeljala in parkirala. Mislili smo namreč, da smo se ustavili nekje bogu za hrbtom, kjer nas ne bo nihče zmotil.... pa se je kar naenkrat usulo en kup lokalcev, cela hipi družina in mladina.

zlatko pravi ...

To pa tud jaz nisem vidu,kljub mnogim kilometrom po Avstraliji.Dol padeš,bolha.Takoj sem se na nenormalne cene evropskih avtomobilov spomnu...Kot vidiš nisem na Molatu.Spet drug teden v kolesje redne službe,english curs tko sledi.Kaj pa veš,mogoče pa še kaj dol prjadram.