nedelja, 11. november 2007

Kaj ušpičiti Ray-u?

No... odkrili smo krivca za včerajšnje in no, khm... tudi današnje zgodnje jutranje klicanje po telefonu. Ray seveda. Predstavljajte si kako besna sem bila, da sem šla napisati na blog kaj se dogaja... sumila sem sicer Ray-a, a med celotno šalo ni niti trznil.

Zdaj rabim vašo pomoč. Predlog, kaj naj ušpičimo Ray-u.

11 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Hm... vsa vznesena mu povej, da si dobila eno fuuuuuuul velko naročilo polaganja ploščic in ga zgodaj zjutraj pošlji vsaj ene deset kilimetrov stran, da se zmeni do konca, zračunaj, kolko časa bi se on do tja vozil, potem ga pa pet minut prej pokliči in mu povej... Sam, potem je pa po moje boljš, da te ni doma, ko pride :))

kaalen pravi ...

Hehe... eno dobro idejo že imava. Napila bova vodne kristalčke (za vrt) in mu jih zbasala v čevlje... zjutraj ko se bo obul za na delo bo prijetno presnečen. Druga opcija je bila, da bi mu posula malo čilija v prahu na cekret papir. Edini pogoj je, da ni zdravju nevarno... če te malo rit peče ni prehudo ane. Ker mi je nampreč včeraj zabasal celo pest pene za britje v usta... in ni imela ravno prijetnega okusa.

Simona pravi ...

Hehe , zabavno, ni kej . Poj k boste izvedli sladko maščevanje nam pa mal povej kako se je obneslo.Zelo "dobr" občutek pa je če se npr. po kakšni težki žurki zbudiš v mokri postelji... ;)

Sara pravi ...

Uh, kaalen spet rabm mal tvojih nasvetov.Enkrat pomlad prihajamo down under. No ja moj mož že prej...Dej povej mi kolk časa si čakala da si zrihtala vse papirje za Zvezdico? Moja mačica ima jutri prvo cepljenje pa poj čez en mesec drugega.Kaj pa poj?Kolk časa si čakala na rezervacijo za karanteno? A sta potovali z istim letalom? In kje v slo si kupila primeren box za transport? Saj vem cel kup vprašanj sem natrosila ampak upam da ti ni odveč...

kaalen pravi ...

S cepljenji smo začeli hmm... mislim da začetek januarja, do konca februarja sem končala z vsemi cepljenji in testi. 1. cepljenje za steklino + obenem še cepljenje za ostale bolezni in seveda mikročipiranje ter evropski passport, potem počakaš 3-4 tedne, 2. cepljenje za steklino, počakaš 2-3 tedne in narediš RNAT test. Za vse od veterinarjev zahtevaj originalne račune, izvide testov, nalepke od mikročipa, nalepke od cepljenj itd. Za uvozno dovoljenje sem poslala preko faksa in sem čakala pribljižno 1 teden, da so mi odobrili... to je bilo na začetku marca. Potem sem poslala e-mail v center za karanteno in prosila za rezervacijo za 15. avgust, odgovorili so po 3 dneh - prostor rezerviran. 1 mesec pred odhodom sem v karanteno sporočila, da bomo prišli 1 teden kasneje in so zrihtali no problem. Najbolj stresno je bilo, ko sem morala na VURS po certifikate in ko so jo zapečatili... jim ni blo ravno jasno kaj delajo, ampak so bili prijazni in so se potrudili. Mačko smo z avtom peljali do Frankfurta in nas na meji sploh niso ustavljali. V Frankfurtu smo jo predali G.K. Airfreight Service na cargo terminalu. V Frankfurtu mi je odleglo, ker se osebje od G.K. res spozna na to kako zadeve laufajo in stvari naredijo čimmanj stresne za živali in lastnike. Skupaj smo Zvezdico preložili v "letalski transporter", ki sem ga kupila (vključeno v ceno) od njih (ga obdržiš), oni so dali gor nemške pečate itd. Potovali sva v istem letalu (Qantas), ampak v čisto ločenih prostorih in sem stevardese vprašala če je vse OK pa so rekle, da v prostoru za živali dela čisto druga ekipa ljudi in nimajo kontakta. Ko sem prispela v Avstralijo sem klicala v karanteno, če je vse OK in so rekli, da je šlo vse gladko, da že normalno je hrano in pije, da jo je pregledal veterinar in je blo vse OK. Čez par dni je dobila prehlad (vedno kadar je pod stresom dobi solzne očke in smkrav nosek) in če naj kličejo veterinarja pa sem rekla, da ni treba in je bilo v 2 dneh res vse v najlepšem redu. Potem sem še parkrat govorila z njeno oskrbnico Daniele po telefonu in je vedno rekla, da se je super prilagodila, da je zelo komunikativna in požrešna. Po točno 30 dneh sva jo prevzela in če bi se zdaj odločala ali naj jo vzamem seboj ali ne vem kaj naredim z njo... odgovor je vedno en in isti - vzela bi jo sabo, vredno vsakega denarja, ne moreš verjet kako srečno je ponovno snidenje.

Ti kar vprašaj če te zanima še kaj.

Sara pravi ...

Hvala za tvoj ekspresen in podroben odgovor. Včeraj je naša muca prestala prvo mučenje;dobila je mikročip in prvo dozo cepiva. Ko sva jo peljala k veterinarju je celo pot v avtu glasno protestirala saj nad vožnjo ni prav nič navdušena.Ko je dobila mikročip je bila hudo ogorčena in je pihala kar ji je dala njena mačja dušica potem pa še cepivo...Potem je pihala še bolj ampak praskala pa le ni , le k meni se je privila kot otrok.Nato se ji vožnja nazaj domov sploh ni več zdela strašna in je čisto tiho ležala celo pot. Doma pa je odkrila prazno škatlo, zlezla vanjo in do jutra spala kot ubita. Čez en mesec pa ji sledi ponovno cepljenje. Upam , da bo potem , ko bodo opravili testiranje vse O.K. Malo me namreč skrbi, če nam bo uspelo vse uredit pravi čas. Od tu naj bi namreč odšli nekje aprila ali maja.
Ampak brez nje nikakor, že res da bo njena selitev hudo draga, pa me sploh ne gane saj je vredna še mnogo več.Ko bom vse to urejala se bom verjetno še kje kaj zaplezala zato sem zelo vesela , ker si mi pripravljena svetovati, saj ni prav veliko ljudi, ki imajo izkušnje s selitvijo živali down under.
Imam pa še eno vprašanje, ki pa ni povezano z muco. Upam , da se ti ne bo zdelo preveč osebno in nesramno.
Kako imaš ti urejeno zdravstveno zavarovanje (obvezn in dodatno) glede na to , da imaš zdravstvene težave. To te sprašujem zato, ker ima moja hči neko zelo redko bolezen sklepov , zato ima pogosto preglede pri specialistu.

Pozdravček iz vse bolj mrzle Slovenije.

Rudi pravi ...

Sara, za zavarovanje bom kar jaz odgovoril, midva imava permanent resident vizo, zato imava Medicare zavarovanje, ki je enako kot za drzavljane, torej imava vse stroske, razen zobozdravstva in ocal, krito. Tukaj privat zdravstvo ni tako vpeto v sistem, kot v SLO, npr. v AU ni dovoljeno privat bolnicam izvajati operativne posege.

Anonimni pravi ...

DAj sporoči kaj sta naredla Rayu?

Ebola

kaalen pravi ...

Grrr... sem mu nasula dve pesti tistih mokrih kristalčkov za vrt v čevlje pa niti opazil ni :-( Dajmo, dajmo... še kakšno idejo mi dajte kaj naj mu ušpičimo! Napnimo možgančke in mu nekaj skuhajmo.

Anonimni pravi ...

DAj mu noter v pivo ricinusovo olje pa bo sral ko vidra!

LEon

kaalen pravi ...

Včeraj je spal kot angelček (če tudi angelčki smrčijo kot medvedi) in sem mu zlila skodelco vode na faco. Skoraj sem dol padla od smeha. Oldskul... ampak je delovalo.