torek, 18. september 2007

Real estate #1

Koncno sva uspela najeti svojo hiso, da nama ni treba vec prebivati v motelu. Skupaj z Ray-em, najinim prijateljem iz Avstralije, smo najeli lepo 3-sobno hiso v Holland Park-u. Hisa ima poleg 3 spalnic se majhen study (za pisarno), sunroom (kot zastekljena veranda) in seveda obvezni vrt z garazo. Lokacija je cca 7 km iz centra mesta. Najemnina nas stane 420A$ na teden. Sedaj imamo celo norijo, ker je potrebno vse opremiti, urediti internet in ostalo. Hiso nam je uspelo najeti direktno od lastnika, ne od agencije. Zgodbe o real-estate agencijah pridejo v kratkem, ker imamo o njih ogrooomno slabega za napisati.

2 komentarja:

Aleš Š pravi ...

Super super alenka. Samo to te pa tebe kr ful pršlo drago vseskup. Kolk računaš da boš oz. si že porabila odkar si v Australiji, preden si dobiš kaj za delat?

Uživaj!

LP

Rudi pravi ...

Zivjo

Trenutno sva za kompletno opremo za stanovanje (hladilnik, pralni stroj, vse male stvari, kuhinja, postelje, TV,...), avto, zavarovanja,enomesecni bond za najemnino (1680 AUD), enomesecno upfront najemnino (1680 AUD), enomesecno zivljenje po motelih, zapravila okrog 13.000 AUD (okrog 9000 Eur).
Najemnina p/w bo znasala za naju oba 280 AUD, vsi ostali stroski povezani z stanovanjem pa so okrog 50 AUD za elektriko in cca. 100 AUD na mesec za internet.
Celotni stroski na mesec (z rento in avtom) za najino zivljenje v AU znasajo okrog 1700 AUD, ampak to je dost lagodno zivljenje :) . Alenka ze itak ima sluzbo, delala bo skupaj z Rayem, najin cimrom in avstralskim prijateljem, BTW, ne mores verjeti, kolk je vse lazje, ce imas avstralskega prijatelja, ki ima svojo firmo za polaganje ploscic, jaz pa sem samo poslal par prosenj na brzino za sluzbo, ker se nisem imel casa sploh se ukvarjati z iskanjem sluzbe in imam ravno danes prvi intervju, bomo videli, kako bo kaj slo. Ravno mudi se nama na sreco ne, ker imava se kar za nekaj mesecev denarja.