sreda, 05. september 2007

Denarne tezave

Ze en teden se trudim spravit denar Alenki v Avstralijo, na banko ANZ iz A banke in nam se ni uspelo. Sedaj upam, da bo slo, v cem je torej finta.
Avstralci navedejo, da rabis za nakazilo v tujino navesti sledece podatke: Ime, priimek, BSB stevilka,swift in stevilka racuna.
Seveda nase banke nimajo pojma kaj je to BSB in so ga pac nekam navedli, nakazilo je prislo nazaj, ker ima kao pomanjkljive podatke (ANZ zavrnil). V drugo so pri ANZ rekli, da naj pri nakazilu kot IBAN stevilko navedemo BSB stevilko, nakazilo je prislo nazaj spet z istim razlogom. No, v tretje pa se je Alenka uspela prebiti do senior managerja ANZ banke, ki je dejal, da je pri nakazilu iz Evrope potrebno navesti kot stevilko racuna BSB + stevlko racuna , pa naj bi bilo ok. BSB stevilka naj bi bila nekaj podobnega kot pri nas oznaka poslovne enote banke.
Mene je in A banka in ANZ setkala levo in desno, mastno zaracunajo provizijo, potem pa se jim jebe.
Western union je pa resil zadeve za prvo silo, upam pa, da bodo sedaj nakazila prisla do njenega racuna in tudi mojega.

Dodatek 6. september: ANZ je poslal uradno opravicilo, ker je zajebal nakazila, ki so pravilno prisla k njim. Torej, ocitno je naso bancnistvo superiorno Avstralcem, heh. BTW; ANZ elektronsko bancnistvo ne pozna certifikatov, svasta.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bank_State_Branch

Vprasta, ce cesa ne zmoreta, pa bomo pomagal, ce znamo.
rs