ponedeljek, 16. april 2007

Vikend na morju

Z veseljem povem, da sem ta vikent opravila tečaj z potapljača reševalca (PADI Rescue Diver). S teoretičnim delom tečaja smo začeli že prejšnji teden in ga opravljali v prostorih potapljaškega kluba Norik sub v Tivoliju. S praktičnim delom smo nadaljevali ta vikend na Piranski punti.

Kazalo je da bo vreme odlično in res je bilo... temperatura zraka je bila kar nekaj čez 20°C, morje na površini pa je imelo presenetljivih 16°C... kar je za to obdobje leta zelo toplo.

Začeli smo s klasično prvo pomočjo, simulirali smo reševanje utrujenega potapljača, paničnega potapljača, dvig nezavestnega potapljača, dajanje umetnega dihanja, dvig potapljača na obalo in nadaljevanje dajanja prve pomoči na obali. Med vajami v soboto je eden izmed potapljačev izgubil masko, zato smo ta predmet kot simulacijo iskanja pogrešanega potapljača iskali med vajo v nedeljo. Na presnečenje vseh smo vajo odlično opravili in masko našli že po 20 minutah. Poučili smo se tudi o uporabi kisika.

Tečaj je bil fizično dokaj naporen, a zahvaljujoč odlični ekipi sopotapljačev in inštruktorja Igorja vseeno prijeten. Če boste kdaj prebrali ta blog vas lepo pozdravljam in vam sporočam, da smo bili res enkratna ekipa in imam na ta vikend z vami lep spomin. Morda se še kdaj srečamo na kakšnem potopu pa tudi v Avstraliji se lahko slišimo in gremo skupaj na kakšen tauh na koralni greben.

Ni komentarjev: