nedelja, 10. december 2006

Zjebali smo svetovno klimo

Te dneve se sprašujem če se je vremenu totalno sfuzlalo. Le nekaj dni nazaj smo imeli v Ljubljani celih 15°C pa tudi sicer temperature niso niti blizu ničli. Prav toplo je in zaenkrat le lahko ljudje sprehajajo naokoli le v lahkih vetrovkah, čeprav je že december. Kot kaže ni prav dosti verjetnosti, da bi imeli novo leto pobeljeno s snegom. Na vrtu mi je na sveže zrasel koriander in rukola... prav bujno raste, še malo pa bodo začele še kakšne buče poganjat. Jagode pa tako ali tako letos do sedaj sploh še niso nehale dozorevati... res, prav zdajle grem lahko stavit, da če stopim na vrt bom tam našla vsaj eno svežo rdečo jagodo. Na bližnjem travniku pa cvetijo marjetice in ljudje pravijo da so naokoli videli tudi cvetoče trobentice. Nekaj dni nazaj sem po radiju poslušala, da tudi mnoge ptice selivke še niso odletele proti jugu, ker zaenkrat najdejo še čisto dovolj hrane tukaj. No... mislim, da je tudi to da mi sredi decembra še vedno leta kar nekaj muh po stanovanju ni ravno običajno. Le kaj bo potemtakem cvetelo spomladi?

Potem sem 2 dni nazaj na BBC-ju prebrala, da so imeli v Londonu pravi malo tornado in dan za tem še v Franciji katastrofalno neurje.

Avstralija trpi za najhujšo sušo v zadnjem tisočletju, ki traja že 6 let.

Le kaj naj si človek po vsem tem misli drugega kot pa da je skrajni čas da se zamislimo nad seboj in skušamo narediti vse kar je mogoče, da se pri priči začnejo uporabljati okolju manj škodljive viri energije.

Ni komentarjev: